Patru seriale pe care nu trebuie să le ratezi de-a lungul vieţii

Am mai spus-o şi repet, mă uit la seriale. La multe. Excesiv de multe. Aşa că era inevitabilă o postare pe tema asta.

Cred că dacă aş sta să fac o listă, am văzut peste 100 de seriale din 2007 până acum. Îmi aduc aminte şi acum momentul când am descărcat primul episod din Prison Break şi după ce m-am uitat la el am zis “wow, cât de tare!“. A fost momentul în care m-am îndrăgostit iremediabil de ele. Şi partea cea mai interesantă şi mişto la toată treaba asta e că după ce urmăreşti un serial bun, oricât de mult ai fi conştient că e doar un serial, te schimbă. Îţi schimbă mentalitatea, modul de a percepe unele lucruri, unele păreri pe care le-ai avut în trecut şi aşa mai departe. Pe scurt, e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face cu timpul tău liber. Uitându-mă în spate la serialele pe care le-am urmărit şi ce impact au avut ele asupra mea, am ajuns la concluzia că există patru seriale pe care orice persoană de pe planeta asta ar trebui să le vadă, seriale pe care le voi enumera în următoarele rânduri, într-o ordine total aleatorie.

Prison Break

Aşa cum am zis şi mai sus, e primul serial pe care l-am urmărit. Atunci când a apărut în 2005, a declanşat o adevărată isterie şi un adevărat fenomen. Sunt mai mult decât bucuros că a avut faimă şi popularitatea pe care a meritat-o. Dacă ar fi să mă întrebi pe mine ce am învăţat din el, ţi-aş spune că am învăţat faptul că suntem extrem, dar extrem de naivi cu privire la tot ce se întâmplă de fapt în lumea asta, la nivel politic. Şi aici mă refer în special la adevăratele puteri ale lumii şi la organizaţiile guvernamentale şi nonguvernamentale care controlează cu adevărat lumea în care trăim. De asemenea, am învăţat despre legăturile de sânge dintre persoane şi cât de important este să mai ai un frate sau o soră, să nu te simţi singur în lumea asta. Mi s-a părut atât de bun, încât l-am văzut de la început până la sfârşit de trei ori. Şi partea bună e că încă nu s-a terminat. La 7 ani după terminarea ultimului sezon, se pare că în primăvara anului viitor vom avea parte de un nou sezon. Sper din tot sufletul să fie la fel de bun ca celelalte.

One Tree Hill

Dintre toate cele patru seriale, ăsta a avut cel mai mare impact asupra mea. Am învăţat enorm de multe lecţii de viaţă de la serialul ăsta şi m-am ataşat foarte mult de el, pentru şi pentru faptul că m-am regăsit într-o anumită măsură în unele situaţii din el. Am învăţat să trec peste anumite superficialităţi în viaţă, am învăţat că dragostea adevărată dintre două persoane există şi că poate fi trăită, dacă eşti capabil să treci de anumite etape în viaţa ta. Povestea, modul în care a fost conceput fiecare episod, modul în care fiecare episod are parte de o morală şi de cele mai multe ori un monolog, modul în care melodiile sunt îmbinate atât de bine cu scenele pe care le vezi încât te fac să plângi, sunt câteva dintre lucrurile care o să te facă să te îndrăgosteşti de serialul ăsta. Personal, am ascultat cel puţin 50 de piese geniale şi o grămadă de artişti pe care dacă nu aş fi avut niciodată ocazia să îi descopăr, dacă nu ar fi existat serialul ăsta. Pe scurt, e “life changing“. Îl recomand din toată inima.

PS: Mi-a plăcut atât de mult, încât am recomandat serialul asta si mamei mele dar si Dianei, o foarte bună prietenă. Da, ambele persoane l-au văzut pe tot şi din ce mi-au zis, au rămas foarte impresionate de el.

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother este combinaţia perfectă dintre comedie şi viaţă. Ceea ce îl face special e faptul că actorii au fost atât de bine aleşi, încât niciodată nu ai impresia că cei cinci protagonişti principali nu sunt prieteni de-o viaţă. Partea super mişto este că după producţia serialului ăsta, ei chiar au devenit prieteni pe viaţă. Povestea pe scurt, sau cum ar zice americanu’ “long story short”, pe durata a nouă sezoane îl vei cunoaşte pe Ted, personajul principal, şi cum a reuşit el să o cunoască pe mama celor doi copii ai lui. Partea bună e că nu e singurul lucru pe care îl vei vedea în serialul ăsta. E presărat cu o mulţime de amintiri, momente geniale, coduri pe care nu “trebuie să le încalci” (bro code, the magicians code etc.), pariuri pierdute şi multe alte lucruri pe care vă voi lăsa să le descoperiţi şi singur. Ce am învăţat din serialul ăsta? Am învăţat să valorific foarte mult legăturile de prietenie dintre oameni, să preţuiesc mai mult amintirile pe care mi le fac de-a lungul vieţii şi la fel ca la One Tree Hill, am învăţat să iubesc mai mult şi mai frumos. E cel mai tare serial de comedie pe care l-am văzut şi Barney, unul dintre cei cinci, e unul dintre cele mai tari personaje pe care o să le descoperi vreodată.

Breaking Bad

*sunet de tobe* Ultimul, dar nu cel din urmă, Breaking Bad. Nu cred că aş putea să transpun în cuvinte genialitatea serialului ăsta, nici dacă aş încerca. Nu-mi vine să cred cât de fraier am fost atunci când mă gândesc că înainte să încep să îl urmăresc cu adevărat, l-am abandonat de 3 ori. Şi admit faptul că am fost fraier doar în eventualitatea în care vă uitaţi şi voi la primele episoade şi vreţi să îl abandonaţi. Nu faceţi asta. Merită fiecare minut din timpul vostru liber. Ca să păstrăm tiparul, vă spun ce am învăţat de la el. Am învăţat că orice tip de persoană ai fi, atunci când viaţa te izbeşte din plin şi te afli în faţa unei situaţii critice, sunt şanse extrem de mari să te schimbi. Un singur moment te poate face să te schimbi atât de mult, încât nici propria familie să nu te mai recunoască. Şi da, atunci când nu îţi mai pasă de viaţa ta, poţi face lucruri cu adevărat imprevizibile. Fiecare premiu Emmy (echivalentul Oscarurilor pentru seriale) pe care l-a luat serialul ăsta e mai mult decât meritat şi credeţi-mă, au luat extrem de multe.

Cam astea sunt principalele seriale care şi-au lăsat amprenta asupra mea. Asta nu înseamnă că nu există şi altele, dar am încercat să fac un top cu cele mai importante. M-aş bucura extrem de mult ca aceste seriale să fie văzute de cât mai multe persoane din lumea asta. Sunt foarte convins că ar avea un impact foarte bun asupra lor.

Default image
LicaMihai
Textele pe care le-ai vazut sau urmeaza sa le vezi pe site-ul asta se incadreaza la categoria “pareri personale”. Fiind pareri ce-mi apartin, nu esti obligat sa le iei in considerare si mai ales, sa tii cont de ele. Daca te simti intr-un fel ofensat de spusele sau de scrisele mele si primul gand pe care il ai e “ba, io-l omor pe fraieru’ asta”, esti rugat sa inchizi pagina si sa pleci la fel de magistral cum ai venit. De cele mai multe ori, nu am nicio expertiza care sa-mi argumenteze vorbele, si uneori, nici (toate) cunostintele necesare incat sa pot fi luat in considerare ca fiind o persoana cu o parere veridica sau general valabila in legatura cu subiectul respectiv. Nu vreau sa fiu luat nici ca o sursa de informatie. Internetul e mare, glorie lui, asa ca educati-va cum se cuvine si de UNDE se cuvine.
Articles: 30

10 Comments

 1. Breaking Bad si How I Met Your Mother sunt bune (genuri diferite dar ok de vazut)
  E bu si Prison Break. L-am vazut cu interes la timpul lui, dar recomand in locul lui OZ.
  Nu ma pot pronunta pentru One Tree Hill

  • Am auzit foarte multe cuvinte de lauda pentru OZ. Cand o sa mai prind putin timp liber, cred ca o sa fie urmatorul serial la care ma uit. 😀

 2. Prison Break- revazut de vreo 2 ori. 😁 One tree hill – am crescut cu serialul asta… 😋 Breaking Bad – m-a pierdut dupa primele episoade, dar tot am zis ca revin asupra lui dupa ce am vazut cate premii a tot primit… 🤔 Iar How I met hour mother era urmatorul pe listă, pentru ca am auzit numai lucruri bune despre el… 🤗

  • Ma crezi sau nu, stiam asta, dar nu stiu la ce mi-a fost gandul. Dar ai dreptate, am corectat acum. Multumesc. 😀

  • Am incercat sa fac o lista cat mai compacta, in functie de ce am simtit la momentele respective cand m-am uitat la ele si la ce impact personal au avut pentru mine. The Wire am vazut foarte putin din el iar The Shield nu il stiu. 😀

Leave a Reply