Ce mai e nou pe la TV: LEGION

Nu al nostru, bineînţeles, că televizorul nostru are “dăcât” circării ieftine şi jucate atât de prost, încât simt că îmi insultă neuronul (da, am doar unu’). Mă refer la televizorul ălora care deşi au tot două mâini şi două picioare ca şi noi, de cele mai multe ori ştiu care-s elementele unui serial bun. Aşa că o să vorbesc despre un serial de la ei care, cum ar zice internautul analfabet român, se merită să îl vezi.

Sunt destul de pretenţios când vine vorba de seriale. Cred că am văzut destul de multe la viaţa mea de puştan, având în vedere că am avut destul de mult timp liber şi o pasiune pentru ele. Aşa că e destul de greu să mai găsesc ceva care să îmi placă, care să mă ţină curios şi captiv în poveste. Mai ales când e vorba de supereroi şi chestii de genu’.

În ultima vreme, abandonez din ce în ce mai multe seriale pentru că după câteva episoade, ori devine totul enervant de previzibil, ori mă plictiseşte atât de tare încât sunt la un pas să mă uit la Sinteza Zilei. Am ajuns în stadiul în care am o lene combinată cu scepticism de fiecare dată când citesc despre un serial nou sau un prieten îmi recomandă unul.

Dar acum vreo trei săptămâni un prieten de-al meu, nu dau nume, Adrian, mi-a zis de Legion. De fapt a fost mai mult decât o recomandare, pentru că l-a şi lăudat puţin. Bineînţeles că primul pas pe care l-am făcut a fost să îl caut pe IMDB. Am citit puţin din synopsis, am văzut Marvel şi primul gând a fost “nu, mersi“. Dar apoi am văzut că e implicat şi creatorul serialului “Fargo“. Aşa că am zis “cât de rău poate fi?“. Nu e ca şi cum nu mi-aş mai fi pierdut 60 de minute din viaţă cu alte episoade din seriale inutile.

Dar n-a fost aşa. A fost surprinzător de bun. Îmi dau seama că un episod dintr-un serial e bun atunci când pierd noţiunea timpului. Atunci când se termină prea repede şi am impresia că au trecut foarte puţine minute din el, când de fapt am ajuns la finalul episodului. Îmi plac actorii, îmi place ideea, îmi place tiparul după care e conturat fiecare episod şi poate cel mai mult, îmi place modul în care a fost filmat şi montat serialul ăsta.

N-o să dau prea multe spoilere, pentru că nu îmi place să fac asta. Tot ce trebuie să ştii: oameni cu puteri paranormale, spital de psihiatrie, organizaţii guvernamentale care vânează astfel de oameni şi bineînţeles, organizaţii secrete care-i protejează. O să ataşez trailerul şi cam atât. Dacă te-am făcut curios, n-ai decât 3 episoade pe care trebuie să le vezi ca să ajungi la zi cu serialul. Şi eu zic că n-o să regreţi.

Pagina de Facebook a serialului

Default image
LicaMihai
Textele pe care le-ai vazut sau urmeaza sa le vezi pe site-ul asta se incadreaza la categoria “pareri personale”. Fiind pareri ce-mi apartin, nu esti obligat sa le iei in considerare si mai ales, sa tii cont de ele. Daca te simti intr-un fel ofensat de spusele sau de scrisele mele si primul gand pe care il ai e “ba, io-l omor pe fraieru’ asta”, esti rugat sa inchizi pagina si sa pleci la fel de magistral cum ai venit. De cele mai multe ori, nu am nicio expertiza care sa-mi argumenteze vorbele, si uneori, nici (toate) cunostintele necesare incat sa pot fi luat in considerare ca fiind o persoana cu o parere veridica sau general valabila in legatura cu subiectul respectiv. Nu vreau sa fiu luat nici ca o sursa de informatie. Internetul e mare, glorie lui, asa ca educati-va cum se cuvine si de UNDE se cuvine.
Articles: 30