Ăştia care daţi note pe Facebook, încheiaţi şi medii?

“La 100 de like-uri fac video cu păreri”, “like şi dau note”, “like şi primeşti note în privat”

Potenţialul şi influenţa pe care o are spiritul de turmă asupra oamenilor e una din chestiile pe care le urăsc cel mai mult. Nu ştiu de la cine a pornit toată treaba asta, dar e extrem, extrem de enervantă. Şi stupidă, am uitat să menţionez stupidă. O dată la câteva postări, tre’ să văd o inepţie de asta în news feed-ul meu. Întrebarea pe care mi-o pun eu şi pe care ar trebui să şi-o pună toate persoanele care postează astfel de cretinisme (da, ştiu că e un termen care nu există) e “de ce mi-ar păsa?“.

De ce m-ar interesa părerea ta? Nu e ca şi cum dacă îmi dai tu nota 10, notă pe care o dai tuturor, de altfel, o să mă sune ăia de la Victoria Secret să-mi propună un contract full time pe o perioadă nedeterminată. Plus de asta, oricât de prost ar fi fenomenu’, ar avea măcar 1% veridicitate dacă v-aţi asuma nişte păreri pe bune. La fiecare postare de genu’ la care m-am uitat, era plină secţiunea de comentarii cu “nota 10, pup :* :* :*“, ceea ce mă face să cred că ori suntem un popor deosebit de frumos şi sexos, ori eşti tu o oaie clonată care se plictiseşte şi chiar n-are altceva mai bun de făcut decât să răspundă în acelaşi mod de sute de ori. Te las pe tine să ghiceşti care e varianta câştigătoare.

Ceea ce e şi mai trist e că s-au dezvoltat şi răspândit din ce în ce mai multe texte d-astea, în forme din ce în ce mai stupide şi imbecile, cum ar fi:

Te rog, dacă ai sub 40 de ani şi ai răspândit aşa ceva pe Facebook până acum, opreşte-te. Mersi.

PS: Da, şterg fiecare persoană pe care o văd cu un cretinism ca asta. Şi da, cu toate că fac asta, văd din ce în ce mai multe postări de genu’. Feels bad.

Imagine: Funky Monkey de Mikey Lee.

Default image
LicaMihai
Textele pe care le-ai vazut sau urmeaza sa le vezi pe site-ul asta se incadreaza la categoria “pareri personale”. Fiind pareri ce-mi apartin, nu esti obligat sa le iei in considerare si mai ales, sa tii cont de ele. Daca te simti intr-un fel ofensat de spusele sau de scrisele mele si primul gand pe care il ai e “ba, io-l omor pe fraieru’ asta”, esti rugat sa inchizi pagina si sa pleci la fel de magistral cum ai venit. De cele mai multe ori, nu am nicio expertiza care sa-mi argumenteze vorbele, si uneori, nici (toate) cunostintele necesare incat sa pot fi luat in considerare ca fiind o persoana cu o parere veridica sau general valabila in legatura cu subiectul respectiv. Nu vreau sa fiu luat nici ca o sursa de informatie. Internetul e mare, glorie lui, asa ca educati-va cum se cuvine si de UNDE se cuvine.
Articles: 30

2 Comments

  1. Am si eu ceva timp de cand imi pun intrebarea asta: De unde o fi aparut tampenia asta cu “Dau note! Dati like sau comentati!” O aberatie mai mare ca asta care sa fie “in trend” atata timp, printre noii membri ai “generației Facebook”, nu cred ca am mai vazut pana acum… Inca ma uimeste si acum numărul comentariilor sau like-urilor la astfel de postari! Si de la aceasta intrebare se mai nasc inca 2:
    1. Cine te crezi tu, cel care postezi o chestie de genul asta, ca sa te simti capabil de “a da note” altora? Pe ce criterii? Ce ai tu impresia ca iti ofera tie dreptul sau capacitatea de “a da note” altora?
    2. Cat de mic trebuie sa fie nivelul tau de respect de sine sau de autoevaluare, (ca sa nu nai vorbim de cultura… 😁) daca simti nevoia sa primesti “o nota” din partea altuia (care poate nici macar nu te cunoaște personal)? Sau care poate e de zece ori mai prost sau mai urat ca tine… (ca inca nu am înțeles exact pe ce criterii primesti nota, dar pot doar sa deduc, avand in vedere faptul ca inca nu s-a inventat vreun dispozitiv care sa poata măsura inteligenta unora prin intermediul unor poze…) Si, sincer, ma bucur ca inca nu s-a inventat asa ceva, ca tare cred ca ne-am îngrozi daca am vedea rezultatele unora… 😮

    • Foarte bune cele doua intrebari. Prima ar fi trebuit inclusa in articol, in mod normal, dar mereu se pierd niste detalii din momentul in care discut niste subiecte cu anumite persoane si pana le scriu pe o hartie sau pe un site. :))

Leave a Reply